NOU: Ghid Bursier TRAIAN actualizat si imbunatatit 2014 !   Blog: Traian Stan  

TRAIAN

Investitori ! Studiati si luati numai decizii personale.

Batalia Hidroelectrica – etapa a II-a

Posted by Traian on April 19th, 2017

Asa cum va anuntam in prima parte a acestei initiative de a ne fi cunoscute parerile si intersul fata de producerea unui eveniment, care poate deveni istoric si ma refer in primul rand ca prin listarea Hidroelectrica bursa autohtona ar putea deveni mai usor bursa emergenta, pe care ne-o dorim cu totii.

Cei care se opun si tergiverseaza aceasta listare sunt impotriva pietei de capital si TREBUIE sa auda si pasul nostru deoarece pe o piata slab lichida de frontiera ne afecteaza grav investitiile si unde speculantii pot usor manipula pretul actiunilor pe volume de cateva actiuni, asa cum a fost ieri la simbolul M sau de multe ori la BVB si la alte actiuni lichide, fara a mai vorbi de cele din categ. II.

Ce ar insemna ca in urma listarii Hidroelelctrica sa vedem fonduri straine de investitii puternice, care sa aduca si ceva lichiditate cu un rulaj mediu zilnic la BVB de minim 10-15 mil. euro si care sa ne asigure mai bine protectia investionala pe aceasta piata, dar sa si contribuie la modernizarea companiei si intarirea managementului acesteia.

Ei bine, am realizat o echipa formata din 5 membrii prieteni buni ai acestui blog si comunitatii si care in afara de mine mai sunt Daniel, Mircea, Gabriel (din GB) si Mihai.

Aceasta a doua etapa a demarat de ieri in care am lansat ideea sa realizam o prima forma de petitie pe care o vom face publica pe acest blog pentru a fi insusita, completata cu datele personale de catre cititorii doritori sa sprijine aceasta idee (si bine ar fi sa fie cat mai multi) si care va fi trimisa individual pe adresa mentionata in antetul petitiei.

Sper ca in 3-4 zile sa avem o forma finala pe care o vom supune consultarii de catre cititorii acestui blog, de reprezentanti ai BVB si alti specialisti in domeniu pentru a intruni cat mai multe opinii.

Petitia odata finalizata ea va fi anexata la adresa AIPC ce va fi trimisa la Ministerul Energiei pentru a obtine un dialog pe tema petitionala si alte aspecte ce rezulta din discutie.

Nu cred ca odata venite sute de petitii la acest minister sa ni se refuze un asemenea dialog.

Eu ma gandesc ca vom realiza aceasta discutie la care vor participa presedintele AIPC si 1-2 reprezentanti din grupul celor 5 de lucru. Din pacate eu nu voi putea participa din cauza starii mele de sanatate destul de afectata.

Ma astept la mai multa initiativa din partea voastra a cititorilor si mai ales sa cooptati si alti investitori chiar daca nu citesc acest blog pentru ca rolul nostru de actori in piata de capital sa se faca simtit din plin si in acest mod cei care sunt rupti de piata de capital sa-i cunoasca macar pasurile si de ce nu sa contribuie si ei la dezvoltarea acesteia, care de 21 de ani de cand si-a reluat activitatea este inca o bursa slaba, de fronteiera.

Mai intentionez sa culeg un pct de vedere al BVB, de ce nu de la Sobolevki, care sa insoteasca petitia noastra la dialogul cu ME.

Legat de parcursul Hidroelectrica din ultimii ani si stadiul actual va indic sa cititi datele de la link-urile de mai jos ce mi-au fost trimise de Daniel, un membru al echipei de lucru, caruia ii multumesc prin acest intermediu.

http://www.bursa.ro/borza-listarea-hidroelectrica-va-aduce-aproape-un-miliard-de-euro-la-bugetul-de-stat-320463&s=piata_de_capital&articol=320463.html

http://www.bursa.ro/companii-afaceri/remus-borza-in-2016-hidroelectrica-va-iesi-din-insolventa-si-se-va-lista-pe-bursa-288645&articol=288645.html.

Succes si v-as ruga sa ne mobilizam pentru aceasta initiativa a noastra a celor minoritari sa fie finalizata cu succes.

Am in gand acum inca un proiect similar cu modificarea Legii SIFS pentru ca intr-adevar bursa noastra sa nu fie dominata numai de aceeasi baieti dastepti, care detin controlul managementului de la aceste companii.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Push 2 Check pagerank icon