NOU: Ghid Bursier TRAIAN actualizat si imbunatatit 2014 !   Blog: Traian Stan  

TRAIAN

Investitori ! Studiati si luati numai decizii personale.

Categorii de actori in piata

In anul 2010, dupa sase ani de la adoptarea unei legi a pietei de capital, realizata mai mult pentru a facilita intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, actorii din acest domeniu vorbesc despre o noua legislatie si reglementare.

Modificarile ultimei legi a pietei au adus doar schimbari fine ale legii anterioare. In acest moment o noua legislatie trebuie sa apropie realitatea cu natura juridica in spiritul directivelor europene. Trebuie sa facem o transpunere inteleapta a directivelor europene in piata locala, dar nu trebuie sa avem o suprareglementare, deoarece aceasta omoara piata”, a sustinut atunci presedintele Bursei de Valori Bucuresti, Stere Farmache.

Prevederile abuzului de piata trebuie sa cuprinda si pietele nereglementate

Desi directiva Comisiei Europene privind normele de aplicare a prevederilor despre abuzul de piata se restrang doar la pietele nereglementate, platformele de tranzactionare alternativa sau cele de tip OTC trebuie sa se supuna acelorasi metodologii, a declarat avocatul Cristian Dutescu, partener la Dutescu&Asociatii.

“In piata din Romania, directiva europeana se aplica doar actiunilor listate pe piete reglementate, insa directiva nu impiedica aplicarea normele si pe pietele nereglementate, ca ATS-uri sau OTC. De exemplu, daca un instrument financiar este tranzactionat pe o piata reglementata si pe un alt pie de piata, ar trebui ca si pe celelalte piete sa se aplice normele privind abuzul de piata”, a sustinut Dutescu in cadrul conferintei “Conturarea si clarificarea cadrului juridic aplicabil abuzului de piata”, organizata de CNVM, Facultatea de Drept si casa de avocatura Dutescu&Asociatii.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Push 2 Check pagerank icon