NOU: Ghid Bursier TRAIAN actualizat si imbunatatit 2014 !   Blog: Traian Stan  

TRAIAN

Investitori ! Studiati si luati numai decizii personale.

Hidroelectrica – etapa III

Posted by Traian on April 20th, 2017

Maine voi lansa forma finala a petitiei pe care dorim s-o trimitem de urgenta la Ministerul Energiei pentru a pune in scurt timp in aplicare a prevederilor de privatizare din HG 1066/2013 cand deja societatea era in insolventa si ulterior modificate cu HG 44/ 5 februarie 2015 cand societatea era aproape pregatita sa iasa din insolventa fapt realizat in luna iunie 2016.

Va trimit o parte din aceste HG actualizate la zi si trimise de bunul nostru prieten Mircea din echipa de lucru pentru a observa ca guvernele anterioare erau pregatite sa listeze aceasta societate inca din noiembrie 2016, iar cel actual tergiverseza intentionat cu alegeri de consilii de supraveghere interimare pe 4 luni tocmai pentru a amana cat mai mult aplicarea acestor HG.

HOTĂRÂRE   Nr. 1066 din 11 decembrie 2013
pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” – S.A. Bucureşti
    Text în vigoare începând cu data de 5 februarie 2015
    REALIZATOR: COMPANIA DE INFORMATICĂ NEAMŢ
    Text actualizat prin produsul informatic legislativ LEX EXPERT în baza actelor normative modificatoare, publicate în Monitorul Oficial al României, Partea I, până la 5 februarie 2015.
    Act de bază
#B: Hotărârea Guvernului nr. 1066/2013
    Acte modificatoare
#M1: Hotărârea Guvernului nr. 44/2015
    Modificările şi completările efectuate prin actul modificator sunt scrise cu font bold italic. În faţa fiecărei modificări sau completări este indicat actul normativ care a efectuat modificarea sau completarea respectivă, în forma #M1.
#B
    În temeiul art. 108 din Constituţia României, republicată, al art. 4^1 şi art. 13 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, aprobată prin Legea nr. 44/1998, cu modificările şi completările ulterioare, al art. 4 lit. d), art. 5^1 alin. (1), art. 10, 22 şi art. 51 lit. b) din Legea nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificările şi completările ulterioare, având în vedere prevederile art. 3 şi 177 din Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare,
    Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.
    ART. 1
    (1) Se aprobă strategia de privatizare a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” – S.A. Bucureşti, denumită în continuare societatea, prin:
    a) ofertă publică de majorare a capitalului social prin aport de capital privat; şi
    b) vânzarea, în cadrul ofertei publice prevăzute la lit. a), către salariaţii, membrii consiliului de administraţie şi pensionarii cu ultimul loc de muncă la societate, a unui număr de acţiuni reprezentând până la 10% din totalul de acţiuni nou-emise, rezultat din diferenţa dintre pachetul de acţiuni nou-emise, conform prevederilor alin. (2) lit. a), şi pachetul de acţiuni alocat pentru exercitarea dreptului de preferinţă al acţionarilor privaţi existenţi, prevăzut la alin. (2) lit. b), prin intermediul asociaţiei/asociaţiilor acesteia/acestora, constituită/constituite, conform legii.
  (2) Societatea vinde prin oferta publică de majorare a capitalului social prin aport de capital privat un pachet de acţiuni nou-emise, în următoarele etape:
    a) majorarea capitalului social al societăţii cu un pachet de acţiuni nou-emise reprezentând 18,74% din capitalul social existent;
    b) acordarea dreptului de preferinţă de subscriere la preţul de vânzare al acţiunilor nou-emise în cadrul ofertei publice primare de acţiuni acţionarilor privaţi existenţi ai societăţii, asupra unui pachet de acţiuni nou-emise reprezentând 3,74% din capitalul social existent, proporţional cu cota deţinută anterior majorării capitalului social. Pentru exercitarea dreptului de preferinţă de către acţionarii existenţi la achiziţionarea de acţiuni nou-emise nu se va întocmi un prospect de ofertă publică potrivit prevederilor specifice pieţei de capital. Acţionarii privaţi existenţi îşi vor putea exercita dreptul de preferinţă la achiziţionarea de acţiuni nou-emise în intervalul perioadei de ofertă. Acţiunile nesubscrise ca urmare a neexercitării dreptului de preferinţă de niciunul dintre acţionarii privaţi existenţi vor fi anulate, prin derogare de la prevederile art. 192 alin. (2) lit. b) din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 577/2002, cu modificările şi completările ulterioare;
    c) iniţierea unei oferte publice primare de vânzare de acţiuni prin oferirea spre subscriere, prin metode specifice pieţei de capital, a unui pachet de acţiuni nou-emise reprezentând 15% din capitalul social existent anterior majorării capitalului social.
    (3) Salariaţii, membrii consiliului de administraţie şi pensionarii cu ultimul loc de muncă la societate îşi pot exercita dreptul de a cumpăra acţiuni, prin intermediul asociaţiei/asociaţiilor acesteia/acestora, constituită/constituite, conform legii, în perioada de derulare a ofertei publice primare de acţiuni prevăzute la alin. (1) lit. a).
    (4) Preţul de vânzare al acţiunilor care urmează a fi achiziţionate conform alin. (3) este egal cu preţul de vânzare al acţiunilor nou-emise în cadrul ofertei publice primare de acţiuni.
    (5) Acţiunile nesubscrise conform alin. (3) vor fi realocate către ceilalţi investitori subscriitori în cadrul ofertei publice. Mecanismul de realocare va fi prevăzut în prospectul de ofertă publică.
    ART. 2
    (1) Oferta publică primară de acţiuni se derulează printr-un intermediar autorizat să presteze servicii şi activităţi de investiţii, astfel cum sunt acestea definite de Legea nr. 297/2004 privind piaţa de capital, cu modificările şi completările ulterioare, selectat conform prevederilor legale.
    (2) Intermediarul va asigura realizarea serviciilor necesare punerii în aplicare a prevederilor strategiei de privatizare prevăzute la art. 1 şi admiterii la tranzacţionare a acţiunilor societăţii şi va efectua, dar fără a se limita la:
    a) analiza diagnostic preliminară necesară identificării problemelor legale, economico-financiare şi de mediu, propuneri de modalităţi de soluţionare, în scopul reglementării şi/sau implementării unor măsuri speciale, menite să asigure implementarea strategiei de privatizare prevăzute la art. 1 şi admiterea la tranzacţionare a acţiunilor acesteia;
    b) evaluarea societăţii pentru a fi avută în vedere la recomandarea unui preţ de ofertă, a unui mecanism de determinare a preţului de vânzare a acţiunilor şi/sau a unui preţ de referinţă utilizabil în cadrul unui mecanism de determinare a preţului de vânzare a acţiunilor, mecanism prevăzut la art. 5 alin. (1). ……….
       ART. 7
    Durata ofertei publice primare de acţiuni este stabilită, prin derogare de la prevederile art. 17 din Normele metodologice de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, şi a Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 577/2002, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit prevederilor Legii nr. 297/2004, cu modificările şi completările ulterioare, şi va fi înscrisă în prospectul de ofertă publică.
Stiu ca fiecare dintre noi are propria viziune si asteptare fata de acest eveniment insa gandul nostru trebuie sa fie pozitiv, ca vom reusi sa urnim din loc aceasta masina a guvernului care se gandeste numai la propria piele.
Cand ma gandesc ca la ultima evaluare a FMI privind cresterea economica globala in anul 2017 si apoi in 2018 sunt favorabile unor evolutii bune a factorilor economici care sa mentina pietele cat de cat bull, si as adauga eu dupa o corectie majora in aceasta perioada.

2 Responses to “Hidroelectrica – etapa III”

 1. adrian Says:

  Buna Traian! eu sunt plecat din tara,am grupa o1,daca te ajuta voi face o donatie nominala dupa 28 aprilie,pina atunci numai bine!

 2. Traian Says:

  Servus Adrian,

  Am primit cu greu sange ieri joi dupa ce am vorbit cu Dr. Vldareanu – sefa Centrului de Recoltare din Bucuresti si asa am avut o punga de sange de AII pozitiv ce se cauta foarte mult si de aceea mai rar de gasit.

  Chiar daca nu corespunde cu grupa mea (transfuzia trebuie facuta cu aceeasi grupa fiindca este vorba de o boala pretentioasa stricta) este bine sa donezi deoarece conteaza in general si sa spui ca pentru mine : Stan Traian, sub tratament ambulatoriu la Sp. Colentina – sectia hematologie, Bucuresti.

  Asa au facut si altii din Slobozia pentru un prieten ce are aceeasi boala si a fost coleg cu mine de rezerva timp de 3 saptamani.

  Asa ca multumesc frumos atat tie, dar si altora care doneaza sange pentru mine si crede-ma imi este jena sa cer public asa ceva avand in vedere situatia mea. Daca Dumnezeu vrea sa ma ajute si ma rog zilnic pentru asa ceva atunci asa sa fie.
  Doamne, ajuta-ma pe mine pacatosul.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Push 2 Check pagerank icon