NOU: Ghid Bursier TRAIAN actualizat si imbunatatit 2014 !   Blog: Traian Stan  

TRAIAN

Investitori ! Studiati si luati numai decizii personale.

Management investitie

Este un teritoriu necesar a fi BINE cunoscut de orice investitor si acesta contine doua zone la fel de importante :
1. Managementul banilor (care este strans legat de capitalul detinut de investitor)
2. Managementul riscului (el este de fapt “capcana pietei de capital” in care cad majoritatea investitorilor si din care se redreseaza foarte greu).

Par a fi surori, NU? Cam asa si este, una fara cealalta nu are efect si de regula nu prea sunt nici cunoscute si nici aplicate riguros.

Odata cunoscute efectele se vad imediat in portofoliul personal.

4 Responses to “Management investitie”

 1. David Lucian-Candid Says:

  Se impune sa continuam dizertatia…

 2. traian Says:

  Servus David,
  Stiu ca sunt multe de spus despre aceasta componenta, poate cea mai importanta a educatiei bursiere de succes. Asa precum ai observat cele doua elemente ale Managementului Investitiei sunt analizate separat (gestionarea banilor si gestionarea riscului) chiar daca in toate deciziile pe care trebuie sa le luam in piata ele trebuiesc conjugate folosind anumite strategii cunoscute.

  Subiectul l-am reluat si in alte articole scrise de mine in unele ziare si ramane in continuare in analiza. De fapt pregatesc in acest moment un material cu doua articole care urmeaza sa apara in curand si care se refera mai mult la strategii de MM pornind de la determinarea gradului de expunere in piata si desigur la modalitati de a-ti maximiza profitul, adica sa limitezi pierderile si sa lasi profitul sa alerge.
  Acesta poate fi gasit in aceasta saptamana la rubrica blogului meu, Articol despre bursa in general”

 3. David Lucian-Candid Says:

  Draga Traian ,
  Am marea rugaminte de a-mi trimite partea a doua a articolului referitor la gestionarea corecta a capitalului investit.
  Deasemenea, te rog sa-mi transmiti adresa ta de mail, aceasta pentru o mai eficienta comunicare in probleme asa-zise “urgente” legate de mersul bursei.
  Cu multumiri, Lucian

 4. traian Says:

  Servus David,
  voi incepe cu ultima solicitare … adresa de email. Ea se gaseste la CONTACT din meniul blogului, insa nu am inteles ce inseamna “urgente” mai ales acum.
  Cat despre partea a doua a managementului investitiei si anume risc management exista multe articole in care am prezentat mai multe aspecte ale controlului riscului in perioada de existenta a acestui site. Trebuie doar rabdare si pasiune pentru a le gasi si citi. Imi pare rau ca nu te pot ajuta mai mult, insa raman disponibil la cererile tale pe care acest blog nu ti le poate oferi si bineinteles daca sunt in masura sa-ti raspund.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Push 2 Check pagerank icon