NOU: Ghid Bursier TRAIAN actualizat si imbunatatit 2014 !   Blog: Traian Stan  

TRAIAN

Investitori ! Studiati si luati numai decizii personale.

Marea batalie – listarea Hidroelectrica in 2017

Posted by Traian on April 17th, 2017

Nu stiu cati va aduceti aminte de petitia noastra mai veche scrisa inca din 31 ianuarie 2014 si ulterior adresata doamnei Ioana Petrescu fost Ministru al Finantelor Publice de atunci. Subiectul acesteia a fost ca acest minister sa colaboreze mai mult cu operatorul BVB pentru aducerea titlurilor de stat la piata de capital la o valoare de 1000 lei /titlu pentru a fi accesibila si micului investitor.

Ei bine, asa dupa cum ati citit in postarile de atunci toate acele incercari ale echipei formata din AIPC – Laviniu Beze si eu, ca reprezentat al celor care au intocmit si trimis acea petitie la MFP, inclusiv de discutia favorabila cu secretarul de stat de la MFP domnul Jiru, au avut un final reusit.

Ulterior domnul Jiru Enache s-a intalnit cu domnul Sobolevski si au stabilit atunci sa reduca valoarea titlului de stat de la 10.000 la 5000 lei si apoi la 1000 lei cand au fost listate efectiv pe bursa, operatiune care s-a realizat efectiv dupa perioada de oferta de la 8-19 iunie 2015.

Iata ce spuneau oamenii puternici ai tarii in data de 03 iunie 2015 cand deja s-a aprobat listarea:

Premiera absoluta la Bursa de Valori Bucuresti. Banii pe care persoanele fizice din Romania doresc sa-i economiseasca isi pot gasi de acum loc in titlurile de stat, garantate de Guvern, la o dobanda care sa tina cont de realitatea pietei, a declarat premierul Victor Ponta. Programul Fidelis, emisiune de titluri de stat pentru populatie, are alocat un buget de 100 milioane de lei, pe care MFP spera sa-l suplimenteze cu o suma consistenta. Este un moment istoric, pentru ca este prima data cand se deruleaza un astfel de program prin intermediul Bursei din Bucuresti, a declarat ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Si intr-adevar dupa mai bine de 1 an de la lansarea petitiei noastre si a demersurilor la MFP in perioada 8-19 iunie a avut loc oferta MFP de titluri de stat pentru populatie ce puteau fi ulterior tranzactionate la cota BVB.

A trecut aproape 2 ani de atunci si iata ca investitorul mic este pus din nou la colt prin jocurile care se fac ca Hidroelectrica sa nu fie listata in acest an.

Am discutat acest subiect atat cu Laviniu Beze – AIPC, cat si cu unii prieteni de la BVB si se pare ca este necesar un lobby mai mare si intens la factorii implicati, la inceput la Ministerul Energiei ce detine 80% din actiunile acestei companii.

CRED ca este cazul ca noi investitorii de retail sa ne implicam mai mult si sa si actionam intr-o batalie ce nu va fi usoara si cel putin dorintele noastre ca actori de piata autohtona sa fie ascultate si de ce nu sa ajungem la un dialog cu cei in cauza.

Asa ca astept sprijin direct din partea voastra pentru realizarea unei petitii, care va fi supusa acestei comunitati si apoi s-o trimitem fiecare persoanei de la ME de care depinde aceasta listare. Stiu ca in final decizia o ia cel care ia toate deciziile de acest gen, dar merita sa incercam sa ne facem auziti.

Am tacut si fiecare separat nu suntem o forta asa acum am fi impreuna. Iata unul din rolurile acestei comuniati bursiere ce citeste acest blog.

Astept de asemenea 3-4 persoane care vor sa se implice alaturi de mine sa realizam un model de petitie pornind de la asteptarile noastre fata de aceasta listare, de la ideile celorĀ  cu care vom veni in contact.

Astept aceste 3-4 persoane alaturi de mine, chiar daca situatia mea de sanatate este cea care este, cu datele de contact pe adresa mea de email : traian_stan2005@yahoo.com.

Multumesc anticipat oricarui ajutor care va veni.

.

 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Push 2 Check pagerank icon