NOU: Ghid Bursier TRAIAN actualizat si imbunatatit 2014 !   Blog: Traian Stan  

TRAIAN

Investitori ! Studiati si luati numai decizii personale.

Petitie listare Hidroelectrica

Posted by Traian on April 23rd, 2017

Am reusit sa finalizam forma finala a petitiei corectata si dpdv juridic de membrii echipei de lucru: eu, mircea, dani, mihai si gabriel. Am astfel ocazia sa le multumesc si public pentru sprijinul acordat.

Astazi prin aceasta postare vom face publica aceasta petitie cu rugamintea cea mai mare ca voi cititorii sa o personalizati si s-o trimiteti la Ministerul Energiei prin posta cu confirmare de primire incepand de maine si cat mai urgent. Totodata v-as ruga sa cooptati si alte persoane din piata de capital care sa trimita aceasta petitie.

Cu cat suntem mai multi conectati practic la acest demers facut in interesul tuturor investitorilor cu atat presiunea este mai mare asupra acestui minister si cu atat mai mult sunt sanse mari ca listarea Hidroelectrica sa fie in anul 2017 cu avantajele respective rezultate din petitie.

In acelasi timp am trimis modelul de petitie la ZF, Bursa.ro si Profit.ro si sper sa ne sprijine in aceasta initiativa.

Demersurile noastre nu se opresc aici, doar la trimiterea petitiei, ci s-a intocmit si o adresa din partea AIPC, care solicita acestui ME o audienta pentru a ne sustine si direct solicitarile formulate prin petitie, care va fi anexata la aceasta adresa.

Speram sa obtinem sprijin si din partea BVB si Asociatia Brokerilor, in masura in care aceste institutii doresc sa ajute piata de capital.

Mai jos aveti modelul de petitie pentru persoane fizice si cine doreste forma documentului in formatul *.doc poate sa-l solicite de la mine prin adresa de email : traian_stan2005@yahoo.com. O observatie : in cazul listarii petitiei aceasta trebuie sa se incadreze pe o singura pagina.

Astept cu nerabdare si mari emotii cum veti percepe aceasta initiativa si la care trebuie sa participe toti cei care doresc o piata emergenta unde sa vina fonduri mari de investitii internationale si lichiditatea tranzactiilor sa nu mai fie un factor ce afecteaza protectia capitalului investitorilor minoritari.

GATA, nu mai dorim o piata de frontiera unde marii speculanti dau tunuri pe bursa si apoi delisteaza compania sau se retrag din piata lasand multi investitori cu pierderi sau captivi in acea companie.

 

MODEL PETITIE PERSOANE FIZICE

CATRE,

Ministerul Energiei

București, Splaiul Independenței 202 E, sector 6, CP 060023,

In atentia ministrului energiei Toma Florin Petcu

       Stimate domnule ministru al energiei, prin prezenta petiție subsemnatul doreste să-și exprime îngrijorarea referitoare la posibilitatea ca listarea Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale “Hidroelectrica” S.A. pe Bursa de Valori București în anul 2017 să fie amânată.

Cu surprindere constat că nu sunt semne clare care să-mi indice că factorii decizionali ai ministerului au luat în considerare efectele benefice pe care le-ar putea avea listarea societății atăt pentru investitorii de la BVB, cat si pentru piața de capital si economia Romȃniei.

Mai mult, constat apariția unor serii de piedici la nivelul ministerului pe care îl coordonați și care frânează listarea societății.

Prin modificările aduse de HG 44/2015 la HG 1066/2013 se realizează o diluare a numărului de acțiuni actual pentru ca – în opinia mea – Statul romȃn, in calitate de acționar majoritar, să rămână cu aproape același procent de deținere de 80% ca si inainte. Aceasta va afecta free float-ul acțiunilor Hidroelectrica S.A., lichiditatea de pe Bursa de Valori București și promovarea acesteia la statutul de piață emergentă.

De aceea solicit ca, prin Oferta Publica Primară, să se asigure un free float de minim 20% din acțiuni, suplimentar față de deținerea de aproximativ 20% a Fondului Proprietatea.

Resursele Romaniei si productia de energie constituie domenii strategice in raport cu care publicul și investitorii trebuie să fie informați în mod transparent, corect și complet.

Hidroelectrica S.A. este în acest moment cea mai valoroasă companie din Romania, fiind vitală nu numai pentru sectorul energetic, ci și pentru siguranța națională si economia Romăniei.

Pe această cale vă solicit luarea de măsuri pentru remedierea imediată a problemelor expuse. Solicit:

– realizarea cu celeritate a demersurilor pentru listarea în cursul anului 2017 a Hidroelectrica S.A., și

– alocarea unui procent cuprins între 15 și 20% din acțiunile actuale ale acestei companii spre subscriere.

Prin aceasta, Hidroelectrica S.A. ar putea beneficia de fonduri pentru acoperirea investițiilor în derulare, realizarea de investiții noi, pentru modernizările/retehnologizările ce necesita fonduri de cca. 6 mld. Euro pentru 5-6 ani, precum și de o participare profesionistă la managementul societății.

Un alt beneficiu al acestei listări, realizate in condițiile indicate mai sus, ar fi creșterea transparenței activității desfășurate și intrarea societății pe radarul unor fonduri mari de investiții internaționale, odată ce BVB va indeplini criteriile de piață emergentă.

Aceste fonduri de investiții dețin know-how-ul necesar pentru dezvoltarea durabilă a acestei societăți si nu numai.

Indeplinind solicitările de mai sus, veți da un imbold puternic pieței de capital autohtone pentru a se transforma într-o piață emergentă si veți atrage fonduri mari de investiții străine ca investitori pe această piață. În contextul în care acest deziderat se realizează, toți investitorii de pe piața de capital ar putea beneficia de avantajele unei piețe lichide și a unui rulaj zilnic de tranzacționare de cel puțin 15-20 milioane euro.

Cu stima,
Nume, prenume:
Contact:
(Adresa / Telefon / E-mail)

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

4 Responses to “Petitie listare Hidroelectrica”

 1. daniel Says:

  Un articol din Bursa de azi despre Hidroelectrica
  http://www.bursa.ro/hidrosind-ii-da-replica-lui-ovidiu-agliceru-investitiile-sunt-si-problema-salariatilor-nu-doar-a-…&s=piata_de_capital&articol=321585.html

 2. daniel Says:

  Pacat ca nu pot edita ceea ca am postat deja. Inca un link cu o stire interesanta:
  http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/bvb-a-luat-13-companii-la-new-york-care-s-au-intalnit-cu-fonduri-de-investitii-cu-active-de-750-mld-dolari-16243118

 3. marta Says:

  foarte frumos! pacat ca nu o va lua nimeni in considerare!
  multa sanatate

 4. gig contra Says:

  FOARTE TARE!!!!!

  Mai ales argumentele !
  Intotdeauna si peste tot in Ro unde s-au facut listari de societati de stat banii rezultati din vanzarea actiunilor s-au dus in modernizari si retehnologizari.
  Vezi PETROMIDIA !!!

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Push 2 Check pagerank icon